hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Al-Jaafari vesztésre áll

2006. 04. 18.
Ibrahim al-Jaafarinak egyre kisebb az esélye, hogy egységes kormányt alapítson Irakban. Az őt delegáló síita szövetség vezetői nem tudtak megállapodni december óta. A Fadhila párt szóvivője szerint, ha a szövetség nem képes egy megfelelő jelöltet megnevezni, bármely kispárt indíthat jelöltet, hogy végre feloldódjon a politikai feszültség. Hosni Mubarak egyiptomi elnök nyilatkozata is élezi a helyzetet. Eszerint a korábbi iráni menekült Jaafari és a síita vezetőség az iraki nép helyett inkább Iránhoz húz. Jaafari nem kíván engedni a nyomásnak, viszont a szövetség hajlandó visszahívni az elnököt, mivel síita körökből is komoly támadások érik a Moktada al-Sadr nevével fémjelzett milícia által elkövetett akciók miatt.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!