hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bundeswehr-stop

2006. 03. 28.
A német hadsereg bevetése a kongói választások biztosítása érdekében a Szociáldemokrata Párt (SPD) ellenállásába ütközött. Johannes Kahrs, a tiltakozók szóvivője elmondta, hogy mindent megtesznek azért, hogy a javaslat ne kapjon többséget az SPD- frakción belül. Szerinte az egyedüli elfogadható megoldás, ha a hadsereg a nemzetközi megfigyelők védelmében van jelen Kongóban.

A politikus kétségbe vonta azt, hogy 1500 katona, akiknek csak a felét vetik be közvetlenül Kongóban, stabilizálni tudná az ország helyzetét. „Olyan volna ez, mintha 750 katona Lisszabonba menne, és egész Nyugat-Európát stabilizálni akarná”. Kahrs emellett hangot adott annak a meggyőződésének is, hogy az EU-csapatok még inkább belekeverednek a konfliktusba, ha például a választáson csalásra derül fény. Ekkor fennáll annak a veszélye, hogy „további katonákat kell kiküldeni”. Más tisztek is arra figyelmeztettek, hogy bekövetkezhet: „egyszer Kongóban, örökre Kongóban”.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!