hetilap

Hetek hetilap vásárlás
T 369 z London közelében

2005. 12. 20.
Hatalmas robbanásra és az ennek következtében betörő ablakok robajára ébredt vasárnap hajnalban a Londontól északra fekvő Hemel Hempstead lakossága, miután felrobbant Nagy-Britannia legnagyobb, benzint, kerozint és más légi-közlekedési üzemanyagot tartalmazó kőolajraktára. A hatóságok a környék lakosságát evakuálták, mivel a raktárból felszálló hatalmas és mérgező anyagokat tartalmazó füstfelhő nagy része kelet felé nyomult. A közeli Luton repteret nem, de az M1 autópályát lezárták aznap, s ez nagy közlekedési káoszt okozott a környéken. 

A Foxnews szerint a tűzoltóságnak sikerült eloltani a tüzet, mielőtt az még továbbterjedhetett volna a szomszédos raktárakra. A környéken lakók egy repülőgép zaját hallották előtte, a rendőrség szerint baleset okozta a detonációt, bár a nyomozás még nem zárult le. Az eset kapcsán újra megelevenedett a terrormerénylettől való félelem (az al-Kaida és más terrorszervezetek már korábban megjelölték célpontként az olajkészleteket), emellett egy kisebb benzinvásárlási pánikot is kiváltott, az angol hatóságok szerint alaptalanul. (E. Zs.)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!