hetilap

Hetek hetilap vásárlás
T 369 z London közelében

2005. 12. 20.
Hatalmas robbanásra és az ennek következtében betörő ablakok robajára ébredt vasárnap hajnalban a Londontól északra fekvő Hemel Hempstead lakossága, miután felrobbant Nagy-Britannia legnagyobb, benzint, kerozint és más légi-közlekedési üzemanyagot tartalmazó kőolajraktára. A hatóságok a környék lakosságát evakuálták, mivel a raktárból felszálló hatalmas és mérgező anyagokat tartalmazó füstfelhő nagy része kelet felé nyomult. A közeli Luton repteret nem, de az M1 autópályát lezárták aznap, s ez nagy közlekedési káoszt okozott a környéken. 

A Foxnews szerint a tűzoltóságnak sikerült eloltani a tüzet, mielőtt az még továbbterjedhetett volna a szomszédos raktárakra. A környéken lakók egy repülőgép zaját hallották előtte, a rendőrség szerint baleset okozta a detonációt, bár a nyomozás még nem zárult le. Az eset kapcsán újra megelevenedett a terrormerénylettől való félelem (az al-Kaida és más terrorszervezetek már korábban megjelölték célpontként az olajkészleteket), emellett egy kisebb benzinvásárlási pánikot is kiváltott, az angol hatóságok szerint alaptalanul. (E. Zs.)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!