hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Gyilkolt a madárinfluenza

2005. 09. 27.
Indonézia fővárosában, a 12 millió lakosú Dzsakartában már öten estek áldozatul az egyre inkább terjedő madárinfluenzának. Az indonéz állam egészségügyi minisztere járvánnyá minősítette a megbetegedéseket, az Egészségügyi Világszervezet pedig arra figyelmeztetett, hogy a vírus könnyen olyan világméretű járvánnyá fejlődhet, amely akár milliók halálát is okozhatja.

A megbetegedések többnyire beteg madarakkal való érintkezés után léptek fel, ezért a leginkább fertőzöttnek minősülő területeken tömeges baromfiirtást rendelt el az indonéz mezőgazdasági miniszter, de az állatkertekben is óvintézkedéseket hoztak, mivel sasokon, pávákon és egyéb madarakon is felfedezték már a betegség tüneteit. Az erősen fertőző H5N1 típusú vírus 2003 óta szedi áldozatait Ázsiában, idén azonban már Oroszországban és Európában is felütötte fejét.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!