hetilap

Hetek hetilap vásárlás
ENSZ-vizsgálat Kofi Annan ellen

2005. 09. 13.
Az "olajat élelemért" botrányt vizsgáló független bizottság mind az ENSZ Biztonsági Tanácsát, mind személy szerint Kofi Annant bírálta a program során elharapódzó korrupció és pazarlás miatt. A bizottság jelentése megkérdőjelezi, hogy az ENSZ jelenlegi formájában egyáltalán képes-e nagyobb akciók megszervezésére és végrehajtására. A jelentés szerint Kofi Annan nem tudta megfelelően menedzselni a 64 milliárd dolláros programot, de nem találtak újabb döntő bizonyítékot arra, hogy köze lett volna azokhoz a szerződésekhez, amelyeket a program keretében az a svájci cég kapott meg, amelynél fia, Kojo dolgozott.

A bizottság októberben egy újabb jelentés kiadását tervezi, amely a
programban részt vevő társaságokra összpontosít majd, mivel a "nagyüzemi
korrupcióban" javarészt ezek a cégek vettek részt. Elsősorban orosz és
francia cégek kerülnek majd górcső alá, de a korábbi főtitkár, Butrosz
Ghali szerepét is megvizsgálják, mivel a program létrehozásában neki is
oroszlánrésze volt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!