hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Lovas vesztett

2002. 10. 21.
Az Országos Rádió és Televízió Testület panaszbizottsága állásfoglalásában elmarasztalta Lovas Istvánt a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság cím? műsorában elhangzott "Mire a levelek lehullanak?" – cím? jegyzete miatt. Lovas a műsor 2002. szeptember 15-i adásában olvasta fel írását az Irak ellen készülő amerikai támadás alapvető okairól. A panasz szerint – amelyet Izrael budapesti nagykövete nyújtott be – Lovas megsértette a médiatörvényt, amely kimondja, hogy a közérdeklődésre számot tartó hazai és külföldi eseményekről, vitatott kérdésekről a tájékoztatásnak sokoldalúnak, tényszerűnek, tárgyilagosnak és kiegyensúlyozottnak kell lennie. 

Lovas jegyzetében a háborús készülődésért és a végrehajtott terrortámadásokért egyértelműen Izraelnek a palesztinokkal szembeni politikáját tette felelőssé. Szerinte még Oszama bin Laden is azért követte el terrorcselekményeit, mert Izrael "megszállva tartja a palesztin területeket". Lovas szerint az öngyilkos merényletekre "ENSZ-határozat" jogosítja fel a palesztinokat, mert "minden megszállt népnek joga van minden eszközzel szembeszállni a megszállókkal". 

Az ORTT egyhangú állásfoglalása szerint a közel-keleti események ilyen egyoldalú bemutatása alkalmas egy nép, egy nemzet elleni gyűlölet keltésére. (Hetek)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!