hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Előretörtek a Szürke Farkasok

1999. 04. 24.
Bár a török parlamenti választások a jelenlegi kormánypárt győzelmét hozták Bülent Ecevit szociáldemokrata színezet? pártja, a Demokratikus Baloldal Párt (DSP) mégsem tekintheti magát a választások fő győztesének. A politikai elemzők nagy meglepetésére a Nacionalista Mozgalmi Párt (MHP), mely az ultranaciona-lista Szürke Farkasokat képviseli, szerezte meg a második helyet, jóllehet a választások előtt még a parlamentbe jutásuk sem látszott biztosnak. Az MHP előretörése különösen a közép-anatóliai városokban számottevő. A nacionalista párt hívei az utcán ünnepeltek, míg a győztes Demokratikus Baloldal Párt (DSP) hívei sokkal visszafogottabban reagáltak a győzelem hírére. Az MHP híveinek viharos ünneplése miatt a szavazatok számlálását is félbe kellett szakítani, így a végleges eredményeket két nappal később hozták nyilvánosságra.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!