hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ajándék rakéták

1999. 04. 24.
Szófiában hétfőn 30 ezer ember tüntetett a NATO támadásainak beszüntetéséért és a bolgár kormány döntése ellen, melyben az észak-atlanti szövetség rendelkezésére bocsátották az ország légterét. Egy országos közvélemény-kutatás során arra a kérdésre, hogy "Egyetért-e azzal ,hogy a NATO akaratának megfelelően, korlátlanul használhassák Bulgária légterét?", a megkérdezettek 69 százaléka nemmel válaszolt, szemben a 16 százalék támogató véleményével. Itt Szófiában a lakosság fél: remélik, hogy a döntés segít a NATO-ba való bejutáshoz, de erre semmilyen biztosíték sincs. Senki nem kérdezte meg Oroszországot, hogy mit szólna további bővítéshez a térségben, de a többség szerint nem is a bizonytalan jövő a fontos. Bulgária mostani helyzete fontosabb, ezért veszélyes a légifolyosó átadása – vélik a tüntetés szervezői. Négy rakéta is érkezett "ajándékba" az ország területére. Nem robbantak fel, de a helyiek értik a célzást. Érthetetlennek tartják, hogy a NATO miért nem ad garanciákat egy esetleges szerb támadás esetére. Ki fog felelni Szerbia keleti részén élő jelentős bolgár kisebbségért? Hogyan lehet megvédeni a Duna melletti, a szerb határtól 20–30 kilométerre lévő atomerőművet és hogyan fog a két nép ezek után együtt élni? Vajon gondolkoztak-e ezeken az országot jelenleg irányító politikusok? – teszik fel a kérdést, miközben a tüntetések mindennaposak, és a résztvevők létszáma sem csökken.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!