hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Vatikán hét pontja

1999. 04. 03.
Hét pontból álló ajánlást állított össze a Vatikán a balkáni konfliktusban résztvevő NATO-államok kormányai és a Biztonsági Tanács állandó tagállamai számára – tájékoztatta lapunkat a Szentszék budapesti nunciatúrája. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott dokumentum szerint a Vatikán "erkölcsi tekintélyként" nyújtana támogatást a béke védelmében. Javasolják többek között, hogy a jugoszláv kormány függessze fel a koszovói lakosság elleni katonai és rendőri tevékenységet, és a NATO-tagállamok hagyjanak fel a bombázással, valamint a tárgyalásokhoz való visszatérés érdekében garantálják Koszovó lakosságának bizonyos fokú önállóságát. A Vatikán szükségesnek látná "egy hatásos nemzetközi békefenntartó haderő létrehozását" is. A La Repubblica olasz napilapban közzétett interjújában Angelo Sodano bíboros, vatikáni kormányfő kijelentette: "Lehetetlen a bombák és a mészárlások rémálmában a békéről és a megegyezésről beszélni. Mindannyiunknak részt kell vállalnunk a megbékéltetés munkájában, hogy véget vessünk a fegyverropogásnak". A bíboros szerint a Szentszék eltökélt abban, hogy "a megszakított dialógus szálait ismét összekösse".
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!