hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Moszkva: adóterror készül

1998. 06. 13.
Letartóztatták az orosz állami statisztikai hivatal vezetőjét, miután közel kétszázmillió forint érték? készpénzt találtak a lakásán. Jurij Jurkovot azzal vádolják, hogy nagyvállalatok adócsalásaiban működött közre, valamint cégek titkos adatait adta el a vetélytársaiknak. Húsz ember volt tagja a bűnszövetkezetnek, akiknél mintegy háromszázmillió forint érték? készpénzt és nagy mennyiség? ékszert foglalt le a rendőrség. Orosz lapvélemények szerint könnyen kiderülhet, hogy a kormánytisztviselők által használt adatok, amelyek alapján az orosz gazdaságpolitikát alakítják és az adókat begyűjtik, a statisztikai hivatalban jelentős torzulásokat szenvedtek. A letartóztatás része a Jelcin elnök által meghirdetett új orosz adóbegyűjtési kampánynak. Borisz Fjodorovról, az újonnan kinevezett adóhatósági vezetőről máris az a hír terjedt el Moszkvában, hogy ő "a modern kor Sztálinja". A közvélemény azt várja, hogy az 1937-es szörny? megtorlások ideje tér vissza – ez volt a nagy tisztogatás éve. Fjodorov azonban igyekszik megnyugtatni az oroszokat: "Nem lesznek kirakatperek. Mindazonáltal vannak feladataink, amelyeket teljesíteni fogunk"– ígéri az adóhivatalnok.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!