hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A megoldás mopeden érkezik?
Az Irish Times athéni tudósítója az új görög kormányról

2015. 02. 19.
Görögországon a világ szeme, már lassan két hete. Merevek az álláspontok, és nyitva van még a kérdés, hogy ki enged előbb: az eurózóna vezetése vagy az újonnan megválasztott görög kormány, amely zászlajára tűzte a költségvetési megszorítások megszüntetését.  Damian Mac Con Uladh-dal (képünkön), az Irish Times athéni tudósítójával beszélgettünk, aki hosszú ideje figyelemmel kíséri a Radikális Baloldal Koalíciójának (Sziriza) tevékenységét.

Milyen ember az új görög kormányfő, Alekszisz Ciprasz?

– Magánemberként nagyon nyitott személyiség, nagyon megnyerő, olyasvalaki, aki hallgat az emberekre, vagy legalábbis azt a benyomást kelti. Úgy gondolom, hogy ez a sikerének kulcsa, ezért van ott, ahol van. Középiskolás kora óta politizál, de a sikerének igazi titka a személyisége. Ez segítette a párton belül is a pályafutását. Egy olyan környezetben, ahol többnyire idősebb férfiak a politikusok, ő egy frissítő szellő a politikai palettán. Nem visel nyakkendőt, autó helyett mopeden jár, ami nagyon új.

Ez lehet a pénzügyminiszter, Janusz Varoufakisz lazasága mögött is?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!