hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Korrupt vezetőkkel harcol a FIFA elnöke”
Interjú Hargitay Péterrel

2015. 01. 22.
Magyar szál a FIFA-botrányban című cikkünk után jelentkezett szerkesz­tőségünknél Hargitay Péter, aki öt éven keresztül volt Sepp Blatter tanácsadója. Hargitay úr néhány tévedés tisztázását kérte, majd interjút adott lapunknak. „Egy szánalmas FIFA-ellenes aktivista próbál mocskolni, de a teljesítményemet nem tudta megkérdőjelezni” – mondta a tanácsadó a Heteknek.

A 16 ezer halálos áldozatot követelő 1984-es bhopali tragédiá­val kapcsolatban azt írtuk, hogy Ön válságkezelőként vett részt a balesetért felelős cég, illetve a károsultak közötti tárgyalásokon. A kért 3 milliárd dollárral szemben csak félmilliárdot fizetett ki a cég.

– Az én cégem hat hónappal a bhopali ipari katasztrófa előtt a Union Carbide Europe SA-val szerződött. A munkánk kizárólag abból állt, hogy bemutassuk a vállalatot a svájci pénzügyi piacokon. A tragédiában felelős amerikai anyacéggel nem volt kapcsolatunk. Az indiai vegyi üzem balesete után az európai cégvezetők megkértek, hogy segítsünk a kommunikációban, mert naponta ezerszámra érkeztek a telefonhívások. Ezt elvállaltuk körülbelül fél évig. Egymillió dollárt a személyes kérésemre utalt át a Union Carbide mint azonnali segélyt. De néhány hónappal később visszaadtuk a feladatot, mert nem voltunk hajlandók részt venni egy dezinformációs kampányban. Önök tehát nem tárták fel az összes körülményt.

1992-ben Jamaicába költözött. Az interneten ma is fellelhető cikkek szerint 1995-ben letartóztatták kokaincsempészet gyanújával.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!