hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Üres mozdonnyal robog a vonatom
Beszélgetés Havas Henrikkel

2013. 02. 28.
Elpocsékolta a tehetségét, állítja lapunknak adott interjújában Havas Henrik. Az ismert műsorvezető és író a közelmúltban túlélt súlyos betegség hatására sem zökkent ki „megfigyelői státuszából”, ami a kívülállónak sokszor közönyösségnek, cinizmusnak tűnik. Havas figyel a pápák üzeneteire, az örökkévalóság viszont nem nagyon hozza lázba, az „úgynevezett megtérések” pedig irritálják.

Miért nem kért fájdalomcsillapítót a többórás műtétjét követően?

– Ez nem volt igazán tudatos döntés. Amikor magamhoz tértem, csövek lógtak ki belőlem, oxigénmaszk volt az arcomon, teljesen tehetetlennek éreztem magamat. Úgy éreztem, hogy ebben a helyzetben semmire sincs szükségem. Különös, furcsa, soha nem tapasztalt helyzetbe kerültem, éppen ezért minden apró részletet igyekeztem megfigyelni. Arra gondoltam, hogy ha elfogadom a fájdalomcsillapítót, lemaradok valami olyasmiről, amit még nem volt módom átélni.

Mit nem volt módja átélni, a szenvedést például?

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!