hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A boldogság nekem nem cél, hanem eszköz
Interjú Levente Péter színművésszel

2012. 09. 01.
Egy ország ismeri, szereti. Nem túlzás, gyerekek milliói nőttek fel rajta. De ismerjük-e az igazi Levente Pétert, aki egy életet tett fel arra, hogy szórakoztasson, társ, férj, apa legyen? Ismerjük-e az égből pottyant mesemondót?

Generációk, milliók nőttek fel Levente Péteren, milliók kaptak örömet, boldogságot tőle, de vajon Levente Péter boldog ember?

– Egyszer az evangélikus értelmiségi műhelyben kérdezték ezt meg tőlem. „A boldogságról nem beszéltél, miért nem beszélsz a boldogságról?” És én ott álltam a pulpituson, és egy percnyi gondolkodás után azt mondtam, hogy megvan. A boldogság nem céltárba tartozó érték az értékrendemben, hanem eszköztárba vagy raktárba való. Vagyis a boldogságot én soha nem tűzöm ki célként. Valami mást tűzök ki céltárértékként, mondjuk például a társkeresést, hogy szeretnék családot – ez egy céltárba tartozó, stratégiai érték –, és amikor elérem, akkor boldog vagyok egy pillanatig.

Csak egy pillanatig?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!