hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Házasságszerviz
Exkluzív interjú Dr. Emerson Eggerichs-szel, a Love & Respect című bestseller szerzőjével

2011. 12. 08.
Került-e már valaki olyan konfliktusba a házastársával, hogy már azt sem tudták, min veszekednek? Miről van itt szó, amikor már nem is azon vitatkozunk, amin vitatkozunk? Csupán az történt, hogy a feleség több szeretetre vágyik, a férj pedig több tiszteletet akar – mondja Dr. Emerson Eggerichs, a Love & Respect (Szeretet és Tisztelet) című, a napokban magyarul is megjelenő sikerkönyv szerzője. A szakember szerint alapjaiban újítható meg akár egy teljesen „kihűlt” házasság is, amennyiben a felek felfedezik és elkezdik alkalmazni a szeretet és a tisztelet ősi törvényszerűségeit.

Mi az oka annak, hogy a válás a magukat keresztényeknek valló emberek között is ugyanolyan gyakori, mint a nem hívők esetében?

- Az egyik ok az lehet, hogy a „Holy Word" (Szentírás) helyett inkább Hollywood hat rájuk. A média és a filmipar irreális elvárásokat alakít ki az emberek elméjében. A kereszténység alapját képező Szentírás egyértelműen kijelenti, hogy ha valaki megházasodik, akkor különböző problémákkal fog szembesülni. Csak azért, mert valaki hívő, nem mentesül ezektől a kihívásoktól. Ahogyan a tengerészek is felkészülnek a viharra, úgy a hívőknek is fel kell készülniük a problémákra. Amikor egy hajóskapitány kievez a nyílt vizekre, nem kezd el zokogni azért, mert viharba kerül, hanem megküzd vele és halad tovább. A mai emberek viszont hajlamosak úgy gondolkodni, hogy a házasságuk mentes lesz a viharoktól, problémáktól, bajoktól. S ha mégsem? Akkor kész a válasz: „Elszúrtam, rosszul választottam. Hogyan tudnék kiszállni belőle?"

Hogyan lehet „leszállni" ezekről a magaslatokról?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!