hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Berki Krisztián tornászvilágbajnokunk már Londonról álmodik
Jól kezeli a lovat

2010. 11. 19.
Az edzéselmélet három alapsportágat határoz meg: atlétika, úszás, torna. Ezekben a sportágakban mindig nagyon erős a rivalizálás, és az élen végezni csak kiemelkedő teljesítménnyel lehetséges. Berki Krisztián korábban a torna lólengés ágában nyert két világbajnoki ezüstöt és négy Európa-bajnoki aranyat. Az UTE sportolója most feljutott a csúcsra. Hibátlanul végre­hajtott gyakorlatával tizenhárom év után világbajnoki aranyat szerzett, nemcsak magának, hanem a tornasportnak és minden magyarnak, aki szorított a sikeréért.

Gyors, dinamikus nekifutás, elrugaszkodás a dobbantó felé, a dobbantó vastag rugói összenyomódnak, majd kilövik az ugrót. Nyújtott másfél szaltó előre egész csavarral.

A szivacsgödörbe érkező tornász beleáll az ugrásba, és derékig süpped a szivacstörmelékbe. Berki Krisztiánt edzés közben találtam meg, és nem kis meglepetésemre az edzés nem arról szólt, hogy a saját kedvenc szerén köröz, ahogy ezt megszoktuk tőle, hanem a ló felett repül. A végrehajtott gyakorlaton edzője, Kovács István sem talált túl sok kifogásolni valót. Így a tervezett kérdéscsomagom egy újabbal bővült. Miként került a megszokott repülő ollók közé egy másik szer feletti repülés a nyújtott testű szaltóval?

***

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!