hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Viktor és Mihály vezet az új világba
– mondja Makovecz Imre építész

2009. 05. 08.
Az antropozófus, építész csak Orbán Viktorral tudja elképzelni a nemzet megmentését, addig is polgári engedetlenséget szorgalmaz. Ha meglesz a kétharmados jobboldali többség, akkor jöhet az ország gatyába rázása, a baloldal számonkérése és hosszú távon, a szellemi gyökereinkhez való visszanyúlásnak köszönhetően, egy új világba való átmenet Mihály arkangyal segítségével.

Az ön kezdeményezésére 30-40 civil szervezet munkálkodik a kétharmados jobboldali többség elérésén. Hogy tekint magára ebben a most körvonalazódó nemzeti összefogásban?

- Építész vagyok, és nem is vagyok hajlandó más lenni. Eszem ágában sincs a politikába bekapcsolódni, de most olyan helyzet alakult ki, hogy az ember nem teheti meg, hogy ne legyen ott, ahol lennie kell. Mindenkinek ezt tudom ajánlani, csak konkrétumokban szabad gondolkozni, a beszéd ideje elmúlt. Az utóbbi 50 évben mindent megtettek, hogy ne legyen kollektív tudatuk az embereknek. Csak hazugságokat tanítottak Magyarországról, még Horthyt is elmondták mindenféle fasisztának, holott Szálasit börtönbe záratta. A diktatúrák lényege az, hogy nehogy beszélgessünk egymással. Ezért álltam elő az összefogás ötletével.

Azt értem, hogy mindenki tegye oda magát, de azt nem, hogy csak konkrétumokban szabad gondolkodni. Mire gondol?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!