Hetek Univerzum
„Mindannyian Mladicsok vagyunk”
Van, ahol hősként tisztelik a srebrenicai "mészárost"

Ratko Mladics(Forrás: Shutterstock/Puzzlepix)

„Mindannyian Mladicsok vagyunk”
Van, ahol hősként tisztelik a srebrenicai "mészárost"
2011. 06. 03.
Lázárföldön (Lazarevo) egyértelműen nemzeti hősnek tartják Ratko Mladicsot, mint ahogy általános vélemény az is, hogy elfogása csak a nyugati érdekeket szolgálja. A bánsági kistelepülés ortodox lelkésze szerint, ha papok bújtatták volna, soha nem találják meg az extábornokot, aki szerinte a muzulmán terjeszkedés ellen küzdő „keresztény katona”. (2011. 06. 03)

Too late, too late – adja értésünkre „kézzel-lábbal” egy fiatal férfi szombat délelőtt a Lázár­föld központjában működő kávézó teraszán.

A megjegyzést cikizésnek szánta, arra célozva, hogy csütörtökön hajnalban fogták el Ratko Mladicsot, mi pedig, ugye, két nappal később, vagyis túl későn értünk oda. Nyilatkozni sem ő, sem társai nem akarnak. Úgy tűnik, a helybeliek nem szívlelik a sajtómunkásokat, akik egyébként gyakorlatilag megszállták a falut.

„Hollywood, Hollywood”

 

Tovább olvasná?

Ez egy cikk a hetilapból, amit online előfizetést követően belépéssel elér.

Vagy vásárolja meg a lapot az újságárusoknál.

Vissza a Hetek univerzumba
Aktuális hetilap
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!