Újabb orosz üzletember halt meg tisztázatlan körülmények között – a jachtjából zuhant ki
Ivan Pecsorin 39 éves volt
Újabb orosz üzletember halt meg tisztázatlan körülmények között – a jachtjából zuhant ki

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 09. 13.
Az orosz energia szektor egyik vezetőjét, a 39 éves Ivan Pecsorint szombaton halottnak nyilvánították a hatóságok, miután a Japán-tengeren fekvő Russzkij-sziget partjainál jachtozás közben tisztázatlan körülmények között a vízbe esett. Időközben holttestét sikerült megtalálni, de továbbra sincs válasz arra, hogyan eshetett a vízbe.

Ahogy arról korábban írtunk, Ravil Maganov, a Lukoil alelnöke, ügyvezető igazgatója egy kórház hatodik emeletéről zuhant a mélybe. Az olajipari vállalat korábban felszólalt az orosz-ukrán háború ellen. Tovább arról is beszámolunk, hogy Washington egy elegáns negyedében, egy lakóház előtti járdára zuhanva találták Dan Rapoport orosz üzletembert. A mentő kórházba vitte, ahol halottnak nyilvánították.

Pechorin mint a Távol-Keleti és Sarkvidéki Fejlesztési Társaság (Far East and Arctic Development Corporation, ERDC) ügyvezető igazgatója néhány nappal a tragikus eset előtt vett részt a Keleti Gazdasági Fórumon (Eastern Economic Forum), amelynek házigazdája Vlagyimir Putyin elnök volt Vlagyivosztokban.

 „Iván halála pótolhatatlan veszteség a barátok és kollégák számára, s nagy veszteség a vállalat számára”

– áll az ERDC honlapján közzétett nyilatkozatban.

Holttestét hosszas kutatást követően hétfőn találták meg és emelték ki a vízből. Ezzel Pechorin lett a legújabb orosz üzletember, aki tisztázatlan körülmények között vesztette életét.

 

(JPost/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!