Több mint egy tucat misszionáriust hurcoltak el Haitin - fejenként egymillió dolláros váltságdíjat követel a bűnszervezet
Úgy tudni, egy 8 hónapos csecsemőt, egy 3 éves, egy 6 éves, egy 13 éves és egy 15 éves gyereket is elraboltak
Több mint egy tucat misszionáriust hurcoltak el Haitin - fejenként egymillió dolláros váltságdíjat követel a bűnszervezet

Illusztráció(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2021. 10. 20.
Fejenként egymillió dollár váltságdíjat követel egy bűnszervezet a Haitin napokkal ezelőtt elhurcolt 16 amerikai és egy kanadai misszionáriusért. Úgy tudni, a 400 Mawozo nevű banda egyik tagja jelentkezett telefonon a követeléssel. A váltságdíj-követelést az ohioi székhelyű Christian Aid Ministries nevű keresztény misszionárius szervezet is megerősítette.

Liszt Quitel haiti igazságügyi miniszter a Reutersnek azt mondta, tárgyalásokat kezdtek az emberrablókkal.

A tizenhét misszionáriust és családtagjaikat szombaton hurcolták el Haiti fővárosában, Port-au-Prince-ben. Úgy tudni, az elraboltak közt van egy nyolc hónapos csecsemő, egy hároméves, egy hatéves, egy tizenhárom éves és egy tizenöt éves gyerek is.

A misszionáriusok újjáépítési és lakhatási projekteken dolgoztak az augusztus 14-i földrengés óta, és épp egy árvaházat látogattak meg, amikor elhurcolták őket.

A haiti rendőrség szerint a 400 Mawozo gyilkosságok, emberrablások elkövetéséről és zsarolásról ismert. Áprilisban a bűnszervezet állítólagos vezetője egy rádióadónak arról számolt be, hogy öt papot, két apácát és három hozzátartozójukat hurcolták el. Az érintetteket később elengedték.

Az utóbbi években Haitin elharapózott a bűnözés, különös gondot jelentenek a váltságdíj reményében végrehajtott emberrablások, több alkalommal is papokat és apácákat hurcoltak el bűnözők. Az ENSZ szerint idén augusztusig 328 emberrablást regisztrált a helyi rendőrség, míg a tavalyi év egészében volt összesen 234 ilyen eset. 

(hetek/MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!