"Rémlik, hogy elkezdek süllyedni" - megszólalt az amerikai műúszó, aki ájultan rogyott össze a budapesti medencében
Az edzője mentette ki a vízből
"Rémlik, hogy elkezdek süllyedni" - megszólalt az amerikai műúszó, aki ájultan rogyott össze a budapesti medencében

Forrás: Twitter/NBC News

2022. 06. 24.
Bejárták a világsajtót azok a víz alatti felvételek, amelyen Anita Alvarez látható, amint eszméletlenül a Széchy Tamás Uszoda medencéjének aljára süllyedt az elvégzett gyakorlata után. A medencéből végül az edzője mentette ki. A műúszó most az NBC-nek nyilatkozott.

Anita Alvarez a szinkronúszók szerdai egyéni szabadprogramjában lett rosszul, miután a gyakorlata végén egy pillanatra feljött a vízből, majd ájultan a medence aljára süllyedt. Az edzője, Andrea Fuentes vette észre egyből, hogy baj van, majd a vízbe ugrott. Nem sokkal utána egy úszómentő is utánament, és ketten vitték végül az ájult műúszót a partra. 

Végül az állapotát stabilizálták, és már annyira jól lett, hogy később ment is vissza úszni, és folytatta a versenyzést. Edzője szerint az ájulását az okozhatta, hogy volt az évben egy sérülése, és viszonylag kevés ideje maradt felkészülni a világbajnokságra. 

 

 

Most az úszónő az NBC News-nak nyilatkozva elmondta, hogy arra emlékszik, hogy nagyon jó teljesítményt sikerült nyújtania, talán az eddigi legjobbját. A kétszeres olimpikon műúszó viszont a gyakorlat után egyszer csak rosszul érezte magát. 

"Mindent beleadtam a legvégéig, aztán az rémlik, hogy elkezdek süllyedni, és arra gondolok >ajjaj, nem érzem magam túl jól<."

Az edzője szerint időnként előfordul az ilyesmi több olyan sportágban is, amelyben nagyon igénybe van véve a szervezet. Most azonban már az orvosok szerint is jól van Anita, aki legutóbb a tavalyi olimpiai kvalifikációs versenyeken lett rosszul. 

(NBC/M4Sport)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!