Németország bojkottálni fogja a budapesti vizes vébét, hogyha azon oroszok is indulhatnak
Korábban Svájc is bojkottal fenyegetett
Németország bojkottálni fogja a budapesti vizes vébét, hogyha azon oroszok is indulhatnak

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 03. 17.
Németország bojkottálja a június 18-án kezdődő és július 3-ig tartó budapesti vizes világbajnokságot, amennyiben azon indulhatnak - akár semlegesként is - orosz és fehérorosz sportolók.

"Indulásuk még semleges zászló alatt sem jó üzenet. Közvetlenül a nemzetközi szövetséghez fordultunk, és kifejeztük ezt az álláspontunkat"

- mondta a Német Úszó Szövetség elnöke, Marco Troll, aki helyteleníti, hogy a FINA - ellentétben a legtöbb sportági szövetséggel - nem zárta ki versenyeiről az oroszokat, miután országuk háborút indított Ukrajna ellen. Ehelyett úgy döntött, hogy - hasonlóan a háborúhoz segítséget nyújtó fehéroroszokhoz - indulhatnak a magyar fővárosban is, de a nemzeti zászlójukat nem használhatják.     

Nem a német szövetség az első, amely bojkottal fenyeget, ugyanis

kedden Svájc jelezte, hogy nem vesz részt az eseményen, amennyiben azon indulhatnak orosz és fehérorosz sportolók.

A FINA a múlt héten azt közölte, hogy ellenzi a kollektív büntetést, és ebben a sportolói bizottság is támogatta, "meggyőző többséggel".

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!