Orosz mainstream média: az orosz zsidók nem elég hazafiak
Orosz mainstream média: az orosz zsidók nem elég hazafiak

Illusztráció - Zsidók imádkoznak a szentpétervári zsinagógában 2020-ban.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 09. 30.
Vlagyimir Putyin ugyan hatalomra kerülése elején még fellépett az antiszemitizmussal szemben, most azonban úgy tűnik, új időszak kezdődik Oroszországban: a mainstream médiában olyan nyíltan zsidóellenes megnyilvánulások történnek, melyek megkérdőjelezik az országhoz való hűségüket.

A Hetek 25 éve küzd a magzatgyermekek védelméért, áll ki a természetes családok mellett, valamint a hit és szólás szabadságáért. Ha számodra is fontosak ezek az ügyek, legyél te is a támogatónk!

Ahogy arról beszámoltunk, az ukrán haderő állítása szerint a héten több iráni drón is célba vette az Umánban tartózkodó, zsidó újévet ünneplő izraeli turistákat. A robotrepülőket az oroszok Irántól vásárolták, és állítólag azzal a feltétellel jöhetett létre az üzlet, hogy zsidókat is támadnak majd vele Ukrajnában.

Azóta, hogy az oroszok által több megszállt ukrajnai terület felszabadításra került, az orosz mainstream médiában antiszemita megnyilvánulások történtek, egy népszerű talk show-ban például a műsorvezető megkérdőjelezte az orosz zsidók hazafiasságát, egy szervezet pedig azzal vádolt meg egy befolyásos zsidó filozófust, hogy kapzsisága miatt Ukrajnát pártolja.

Az egyik orosz napilapban olyan listát is közzétettek, melyen azoknak a zsidóknak a neve szerepelt, akik “külföldi ügynökök”, és a jövőben megpróbálhatnak majd kormányt alakítani Oroszországban.

Amikor a rendszer stabilitása fenyegetés alatt áll, kiválasztanak egy zsidó célpontot. Több szempontból is ez az orosz történelem megismétlődése, mint Sztálin utolsó napjaiban”

- nyilatkozta Roman Bronfman volt izraeli politikus.

(Jerusalem Post / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!