"Kollektív hitünk erőteljes nevében" - nem vette szájára Jézus nevét a Bident áldó metodista lelkész
Silvester Beaman beiktatási imája az emberségről és a megbékélésről szólt
"Kollektív hitünk erőteljes nevében" - nem vette szájára Jézus nevét a Bident áldó metodista lelkész

Forrás: Youtube/PBS

2021. 01. 21.
Az ismert delaware-i fekete metodista lelkész, Biden elnök közeli barátja különös módon zárta imáját a tegnapi beiktatási ceremónián, mely nyomokban emlékeztetett az ominózus kongresszusi nyitóimára, ahol a lelkész minden istenséget igyekezett számba venni fohásza végén, mielőtt "ámen és awomen" formulával lezárta volna azt.

Silvester Beaman, a wilmingtoni Bethel fekete metodista-episzkopális templom lelkésze ugyanis az elnöki és alelnöki párt áldó imája végén nem a keresztényekre jellemző "Jézus nevében, Ámen" szavakkal fejezte be, ahogy az előző beiktatáson imádkozó lelkészek, hanem bizarr formát választott:

"Kollektív hitünk erőteljes nevében, Ámen"

- jelentette ki.

Nem tudni, miért is nem vállalta fel imája keresztény jellegét, mindenesetre az eset a közelmúltban nagy port kavaró metodista kongresszusi imára emlékeztet, melyben Emanuel Cleaver tiszteletes és demokrata képviselő kijelentette:

“A monoteista Isten, Brahma és a sok különböző hit által sok különböző néven emlegetett "isten" nevében kérjük"

Beaman tiszteletes négy és félperces imájában arra kérte Istent, hogy egyesítse az országot, tegyen minden amerikait az ellensége barátjává. Kiemelte, hogy "közös emberségünket" Istenben találjuk meg, majd ígéretet tett arra, hogy a kormányzat igyekszik majd meggyógyítani a sebesülteket, gyászolni a halottakat, megbarátkozni a magányosokkal, megosztani javaikat az éhezőkkel és igazságot szolgáltatni az elnyomottaknak.

A Biblia alapján a keresztény imák hatékonyságát, célba érését nem az "Ámen", azaz az "úgy legyen" formula, hanem az határozza meg, hogy kinek a nevében mondják. Az Evangéliumokban Jézus számos alkalommal kijelenti:

"Amit csak kérni fogtok az Atyától az én nevemben, megadja néktek." (János 16.)

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!