Betilthatják a Izrael bojkottját Nagy-Britanniában
Betilthatják a Izrael bojkottját Nagy-Britanniában

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2021. 12. 16.
Robert Jenrick brit parlamenti képviselő kedden azt állította, hogy a "következő hónapokban" a parlament elé terjesztik a már számos helyen antiszemitának tartott Izrael-bojkott (BDS) mozgalmat betiltó törvényjavaslatot.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

Jenrick, Boris Johnson Konzervatív Pártjának tagja és egykori lakhatásért felelős külügyminiszter, az ausztrál zsidó filantróp, Albert Dadon Leadership Dialogue 2021 Izrael-Egyesült Királyság-Ausztrália kapcsolatokról szóló online konferenciáján az antiszemitizmusról szóló panelen nyilatkozott.

A „Miért gyűlöli olyan sok ember a zsidókat?” című beszélgetés során Jenrick kijelentette: 

"Azt hiszem, itt legyőzzük a BDS-t. Ma az Egyesült Királyságban nincs olyan politikai párt, amely támogatná a BDS-t, és ez egyre inkább peremterületté válik."

Majd hozzátette: "Törvénybe is szeretnénk iktatni Izrael bojkottjának tilalmát, és egészen biztos vagyok benne, hogy a jövő év tavaszán bekerül a jogalkotási programba."

A hivatalos honlapján a BDS mozgalom, amelynek székhelye a ciszjordániai Ramallahban van, azt írja, hogy célja, hogy „gazdasági eszközökkel nyomást gyakoroljon Izraelre, hogy betartsa a nemzetközi jogot”.

Számos ország és amerikai állam betiltotta, és úgy döntött, hogy megválnak az ilyen gyakorlatot folytató vállalatoktól, mivel antiszemitizmusra épül a mozgalom, arról nem is beszélve, hogy az Izraelt érintő szankciók az izraeli arabokat és palesztinokat is rendkívül negatívan érintik.

"Kérdés, hogy mennyire tág lehet ez a törvény, nyilvánvalóan azt akarom, hogy a lehető legtágabb legyen, hogy szinte semmilyen lehetőség ne legyen a BDS folytatására"

- tette világossá Jenrick.

2019-ben a brit konzervatív párt egyik tisztviselője, Eric Pickles egy jeruzsálemi konferencián azt mondta, hogy az új törvény megtiltaná az állami szerveknek, hogy együttműködjenek azokkal, akik bármilyen módon bojkottálják Izraelt.

(i24NEWS/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!