A diplomácia „Jedi mesterének” nevezte egy brit lap Lavrovot, az orosz külügy elmagyarázta, miért sántít a hasonlat
A diplomácia „Jedi mesterének” nevezte egy brit lap Lavrovot, az orosz külügy elmagyarázta, miért sántít a hasonlat

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 04. 26.
A Sky News elemzésében „a diplomácia sötét művészetének Jedi mesterének” nevezte Szergej Lavrovot, az orosz külügy azonban nem hagyta szó nélkül a dolgot, és elmagyarázta, hogy kik a Jedik valójában.

Az orosz külügyi szóvivő úgy reagált a cikkben leírtakra, hogy a nyugati média elfogult propagandát közvetít, és ráadásul nem is értik a Csillagok háborújának gazdag és összetett világát.

Maria Zaharova szerint tulajdonképpen bókként kell értelmezni, amit a Sky News az orosz politikusról írt, mert az egész hasonlat egy hatalmas félreértésen alapul.

Idén áprilisban Oroszország lett az ENSZ Biztonsági Tanácsának soros elnöke, és Lavrov több alkalommal is arról beszélt az ENSZ-ben, hogy „új világrendet” kell kialakítani, és az Ukrajnával kötendő békekötésnél is ezt kell szem előtt tartani.

A Sky News cikkében azzal vádolta az orosz külügyminisztert, hogy az ENSZ-ben azzal igyekezett támogatókat találni Moszkvának, hogy igyekezett az ukrajnai háború kapcsán a saját narratívájukat hangoztatni, és ez olyan volt, mintha Jediként valamilyen erő segítségével próbálta volna befolyásolni mások elméjét.

Zaharova szerint viszont ez a hasonlat erősen sántít, mert a Jedik az erőnek nem a sötét oldalát képviselik, hanem a béke és az igazságosság védelmezői.

Elméletileg ez mind igaz, kivéve, hogy Lavrov… eddig még nem rántott fénykardot”

- írta a szóvivő a Telegramon, és a Twitteren egy fotót is mellékelt Lavrovról, amin Jedi ruhát visel, és fénykardot tart az egyik kezében.

(Jerusalem Post / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!