hetilap

Hetek hetilap vásárlás
50 ország: itt élnek a hit mai hősei
Az Open Doors világjelentése a keresztények üldözéséről

2017. 01. 19.
Az Open Doors holland székhelyű nemzetközi keresztény szervezet múlt héten ismertette széles közvélemény előtt a 2017-es ranglistáját, amelyet egy komplex szempontrendszer alapján (magánélet, családi élet, társadalmi élet, civil és egyházi szerveződés, erőszakosság) állítanak össze, és amelynek célja megállapítani a keresztényüldözés fokozatát minden egyes ország esetében. Idén külön számítás is készült a „szorító” típusú (rendszerszintű) és külön a „kalapács” típusú erőszakos üldözésről.

A két kategória összevetése komplexebb képet ad, hiszen az erőszakos cselekmények nem  feltétlenül a legelmaradottabb társadalmakban gyakoriak, illetve az állami szintű elnyomás erős lehet nagy számú áldozat nélkül is.

12 keresztény közül egy életveszélyben

Az 50 ország lakossága 4,83 milliárd, ebből összesen 650 millió keresztény élhet ezekben az országokban. Ebből a számból 215 millió (33 százalék)  ki van téve erős vagy extrém üldözésnek  (a becsléshez egy adott országon belül a regionális/etnikai/vallási alegységek által elért pontszámokat vették figyelembe). Tehát a föld lakosságára vetítve minden tizenkettedik keresztényt ér erős vagy extrém üldözés (illetve arányaiban többet, amennyiben csak a legkritikusabb 50 ország összesített adatairól van szó).

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!