hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A menekültipar - Egy könyv tabukról és tényekről

2016. 03. 31.
Alig egy évvel a Magyarországon is nagy visszhangot kiváltó Megvásárolt újságírók című médiakritikai könyve után újra forró témához nyúlt Udo Ulfkotte német tényfeltáró újságíró, aki 17 éven keresztül volt a nagy hírű Frankfurter Allgemeine Zeitung haditudósítója és szerkesztő-riportere. Ulfkotte annak járt utána, hogy kik és mekkora hasznot húznak a milliószámra Európába érkező észak-afrikai, közel-keleti és közép-ázsiai menekültből. A könyv az áprilisi Budapesti Nemzetközi Könyvvásárra magyarul is megjelenik a Patmos Records Kiadó gondozásában.

Bármilyen meglepő, a 80 milliós Németországban több mint hárommillióan dolgoznak a bevándorlókért, háromszor annyian, mint az autóiparban, a BMW-től az Opelen át a Volkswagenig együttvéve. A menekültipar 2016-ra Németországban évente 42 milliárd eurós (13 billió forint) üzletté vált. Udo Ulfkotte utánajárt annak, milyen terheket jelent Európa legerősebb gazdasága számára a Willkommenskultur, az Angela Merkel által meghirdetett nyitott kapuk politikája. Ulfkotte könyvében azt állítja, hogy a bevándorlóimport fenntartása és növelése sokak érdeke, miközben hatalmas károkat okoz az európai adófizetőknek, akik egyre kevésbé érzik otthon magukat saját országukban. Róluk, a nyertesekről és a vesztesekről szól A menekültipar.

A nyertesekről: a nagyvállalatokról, amelyek milliárdos hasznot zsebelnek be a menekültek ellátására szolgáló állami megrendelésekből. A gyógyszeripari óriáscégekről, amelyek számára hatalmas új piacot jelent az elhanyagolt egészségi állapotú és Európában ismeretlen, egzotikus betegségektől szenvedő bevándorlók sokasága. (A számlát természetesen az adófizetők állják.) A politikusokról, akik jól jövedelmező mellékállásokat töltenek be a menekültipart kiszolgáló szervezetek igazgatótanácsaiban. A több mint 100 tagú brémai menekült nagycsaládról, amelynek tagjai  évente 5,1 millió euró szociális segélyben részesülnek és az újságírókról, akik a menekültipar érdekeinek megfelelően hangolják riportjaikkal a közvéleményt.

És a vesztesekről: Az idősotthonokból kitett német nyugdíjasokról, akiket utcára tettek, mert szükség volt a szobáikra a menekültek elhelyezéséhez. Az utcán, közparkokban és fürdőkben szexuális zaklatást vagy erőszakot elszenvedő gyerekekről, fiatalokról és felnőttekről. A kiskereskedőkről, akik már nem is jelentik a menekültek által elkövetett sorozatos bolti lopásokat, mert tudják, hogy a rendőrség egyetlen elkövetőt sem vesz őrizetbe. Következzen egy részlet A menekültipar című könyvből.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!