hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kafírok, gyaurok, ellenségek
Ezt üzeni a mecsetellenes magyaroknak a muszlim vezető

2015. 08. 06.
A bevándorlók nagy része muszlim, akiknek ki kell harcolniuk a jogaikat – ezt a követelést fogalmazta meg egy július végi előadásában Ahmed Miklós Kovács, a Magyar Iszlám Közösség alelnöke. A vallási vezető a felekezet Facebook-oldalán publikálta azt a videót, amelyben programot hirdet a magyarországi muszlimok számára. „Meg kell védeni a jogainkat” – hangsúlyozza Ahmed Kovács, aki több példával is egyértelművé teszi, hogy a védelemre szoruló jog alatt az iszlám törvénykezést, a sariát érti. Milyen törvényeket követelnek maguknak Magyarországon is a muszlimok, mire számíthatunk akkor, ha nem vetjük alá magunkat a létszámában gyorsan erősödő iszlám közösség elvárásainak, például a mecsetépítési igényeknek?

„Magyarországon nehéz időket élünk meg, történelmünkben most fogjuk a legnehezebb pillanatokat átélni” – kezdte drámai szavakkal a bevezető arab nyelvű ima után beszédét Ahmed Miklós Kovács, aki szerint „iszlamofóbia söpör végig Magyarországon”, miután a kormány és egyes „csoportok” a bevándorlók ellen heccelik a közvéleményt. „Oda jutottunk, hogy mindenféle bevándorlót összemosnak a muszlimokkal. Ez tudatos hecckampány azért, hogy más problémákról eltereljék a figyelmet. Nagy pénzek vannak abban, hogy muszlimokkal riogatják a magyarokat.” Pedig az imám szerint Magyarországon már több mint ezer éve élnek muszlimok, így – szerinte – bizonyított az együttélés sikere. A több mint 150 éves oszmán megszállásra azonban nem tért ki, mint ahogy arra sem, milyen igényekkel léphetnek fel keresztények muzulmán országokban (már ahol egyáltalán életben hagyják őket).

Kihunyt a reménysugár

Az egyházi státussal rendelkező felekezet vezetője különösen csalódott a radikális jobboldalban, ezért egyenesen vallási tilalmat hirdetett a muszlimok számára a Jobbikkal és a szélsőjobboldali szervezetekkel való együttműködésre. A videófelvételen elismerte, hogy 2010-ben közösségükből sokan szavaztak Vona Gábor pártjára, aki akkoriban az iszlámot az emberiség utolsó reménysugarának és a civilizáció védőbástyájának nevezte.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!