hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Dzsihád keresztények ellen
Nigériai vérengzés: élve felgyújtották a menekülő gyerekeket

2010. 03. 12.
A Human Rights Watch a helyszínen vizsgálja a nigériai mészárlást, amelyben legalább 500 keresztény nőt és gyermeket öltek meg muzulmán támadók. Corinne Dufka, az emberi jogi szervezet nigériai képviselője a Heteknek szemtanúkra hivatkozva elmondta: hajnalban, álmukban törtek rá három falura a bozótvágó késekkel és gépfegyverekkel felszerelt fegyveresek. Sok nőt és gyereket élve elégettek a támadók. A biztonsági erők csak órák múlva értek a helyszínre. Addigra már szinte mindenki halott volt.

„A nigériai hatóságok nem vizsgálták meg a korábbi eseteket sem, ezért 2001-től kezdve elszabadult az erőszak ördögi köre az országban. Soha senkit nem vontak felelősségre a mészárlásokért" - mondta a Human Rights Watch képviselője. Pedig csak a mostani gyilkosságok körzetében, Jos város környékén több mint 3000 embert öltek meg az elmúlt években.

Vasárnap hajnalban jól megszervezett és összehangolt támadást hajtottak végre muzulmánok több keresztények lakta falu ellen Nigériában. A vallási indíttatású vérengzésnek legalább 500 halottja van. Szemtanúk aprólékosan kitervelt és végrehajtott tömegmészárlásként írták le a támadásokat.

Az afrikai ország középső részén fekvő Plateau szövetségi állam székhelye, Jos város közelében helyi idő szerint hajnali három órakor három falut támadott meg a muzulmán vallású, vándorló fulani törzs több száz tagja, és reggel hat óráig háborítatlanul öldököltek. Áldozataik a berom törzshöz tartozó keresztények voltak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!