hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Magyarországi Zsidókért díjat kapott Jancsó Miklós és Németh Sándor
Közös örökség

2009. 11. 01.
Jancsó Miklós filmrendező és Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze is megkapta idén a Magyarországi Zsidókért díjat. Az elismerés átadói mindkét díjazottnál kiemelték az emberi jogok védelmét és az antiszemitizmus elleni harcot. Az adományozók és a díjazottak is egyetértettek abban, hogy az utóbbi időben elhara­pózott a neonáci gyűlölet, ami ellen szerintük mindenkinek egyénileg is küzdenie kellene a családi-baráti kapcsolataiban.

A díjjal évről évre azokat ismerik el, akik sokat tesznek a békéért és a zsidóságért. De nemcsak őértük, hanem - ahogy a Mazsihisz elnöke mondta - egész Magyarországért. Az adományozók szerint ugyanis a díjazottak munkája az egész társadalmat gazdagította.

Idén elismerésben részesült a szarvasi zsidó ifjúsági tábor két vezetője, továbbá Jancsó Miklós filmrendező, aki a zsidóságnak a magyar társadalomban betöltött szerepét bemutató filmjeiért és az emberi jogok melletti kiállásáért vehette át a rangos elismerést.

„Borzasztó dolog, hogy újra arról szól a történelem, hogy a kisebbséget, az eltérőt, a mást támadják. Melléjük kell állni, védeni kell őket, amennyire lehet. Soha nem tagadtam meg, hogy az ilyen kisebbségek mellé állok" - mondta a díj átvételét követően Jancsó.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!