hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ave Maria, a pizzakirály városa

2006. 03. 14.
A katolikusok Floridába, a baptisták Dél-Karolinába menekülnének. Egymástól függetlenül két amerikai vallási csoport is arra készül, hogy kivonul a többségi és ellenségesnek érzett társadalomból.

Floridában egy katolikus város felépítését tervezik. A projekt egyik támogatója a második legnagyobb amerikai pizzalánc alapítója, Thomas S. Monaghan, aki azt szeretné, hogy a várost szigorú római katolikus alapelvek szerint kormányozzák, ahol nem lesz helye az abortusznak, a pornográfiának vagy a születésszabályozásnak. A pizzamágnás legalább kétszázötvenmillió dollárt fektet be a projektbe, amelyet „Isten akaratának” titulált. A projektben egy Barron Collier Co. nevu mezogazdasági és ingatlancég is részt vesz.

Ave Maria várost az Ave Maria Egyetem körül építik, mely negyven év óta az elso katolikus egyetem lesz az Egyesült Államokban. Az egyetem elnöke, Nicholas J. Healy elmondta, hogy a jövobeni diákok „segíteni fognak Isten városának újjáépítésében egy olyan országban, amely katasztrofális kulturális összeomlástól szenved”.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!