hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Idegen ünnepek

2006. 02. 21.
Keresztényellenes elfogultsággal vádolják a konzervatívok a munkáspárti minisztereket Angliában.  A legutóbb közzétett hivatalos adatok szerint a kormány többet költ a muszlim, hindu és kínai vallási ünnepekkel kapcsolatos megemlékezésekre, mint a karácsonyhoz vagy a húsvéthoz kötődő rendezvényekre.David Davies konzervatív képviselő. Tiltakozik a vallási elfogultság ellen

A The Times összeállítása szerint a brit belügyminisztérium 15 ezer fontot költött egy hét leforgása alatt különböző muszlim és hindu vallásos fesztiválokhoz kapcsolódó rendezvényekre. 

A hivatalos beszámolók szerint a minisztérium tavaly novemberben kétszáz vendéget hívott a muzulmán, hindu és szikh közösségekből a muszlim böjthónapot követő Eid ul-Fitr és a hindu Diwali (a fény ünnepe) ünnepségekhez kapcsolódó fogadásra, amely összesen kilencezer fontba került. Ugyanezen ünnepeket néhány nappal korábban „házon belül” is megünnepelték. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!