hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A náci antikrisztus és az árja millennium

1999. 01. 16.
Az antikrisztusi és a messiási eszme történetével, valamint irodalmi adaptációival foglalkozó sorozatunk hetedik részében a nácizmus és az okkultizmus kapcsolatáról az utóbbi években napvilágot látott elméleteket kíséreljük meg felvázolni. Egyes kutatók azt állítják, hogy Adolf Hitler és közvetlen munkatársai, elsősorban Heinrich Himmler, Joseph Goebbels és Rudolph Hess élénk érdeklődése az ezoterikus tanok iránt jelentős hatással volt a Harmadik Birodalom politikai, sőt katonai döntéseire is. A náci vezetők egy új éra, az "árja millennium" bekövetkeztét várták, amelyben a felsőbbrend? árja faj, megtisztulva a történelem során az alacsonyabb rend? népekkel történt keveredés korlátaitól, betöltheti küldetését.

"Lényegében morális jelenség a nácizmus, a régi, bűnös ember
lemeztelenítése, hogy felöltözhessen az új." (Jorge Luis Borges argentin író)

Nicholas Goodrick-Clarke, a téma egyik neves angol kutatója A nácizmus okkult
gyökerei címmel 1992-ben a londoni I. B. Tauris kiadónál megjelent könyvében
"földalatti történelemként" határozza meg a nemzetiszocialista gondolkodásmód
és eszmerendszer mögött meghúzódó mitikus világot. A szerző szerint azonban ez a
kultikus álomvilág és képviselői, a látnokok, misztikusok és okkultisták gyakran
közvetlenül meghatározták a náci birodalom kulcsszereplőinek az érzelmeit és
cselekedeteit.

"Titkos doktrína"

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!