hetilap

Hetek hetilap vásárlás

1998. 02. 28. (II/9) Lapszám

Tartalom ajánló

Belföld

Szoci a lista

Nincs és nem is várható meglepetés a szocialista párt országos választási listájára került politikusok személyét és sorrendjét illetően. Első helyen Horn Gyula miniszterelnök, őt követi Gál Zoltán, az Országgyűlés elnöke, majd Szekeres Imre frakcióvezető és Kósáné Kovács Magda ügyvezető alelnök – amely az MSZP újabb kormányra kerülése esetén az eddigi politika folytatását ígéri. A lista előkelő 6. helyére futott be Baja Ferenc környezetvédelmi miniszter, megelőzve a nála népszerűbb Keleti György honvédelmi minisztert, akit még Sándor László (MSZOSZ) is megelőz – demonstrálva a szakszervezeti lobby erejét. Ami viszont sokaknak meglepetés: Szöllősi Istvánné, a pedagógus szakszervezet főtitkára az országos listán csak a 97. Igaz, jó választási eredmény esetén ez a hely is biztos befutónak ígérkezik. Az első száz közé négy MSZOSZ-tag és nyolc BIT-es vezető – a 38. Tóbiás József elnök – mellett az Agrárszövetség, a Nyugdíjasok Országos Szövetsége és az Ifjúszocialisták is felkerültek, ami azt mutatja: nem lanyhul a "tradicionális kötelékek" ápolása iránti igény a szocialistáknál. Az elmúlt évek nagy száműzöttjeként számon tartott Csintalan Sándor, volt MSZP-alelnök csak a 45. helyig jutott, viszont Nemcsók János államtitkár már arathatja m?építő munkája gyümölcsét: az országos lista élmezőnyében, a 24. helyen található.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!