hetilap

Hetek hetilap vásárlás

1998. 03. 28. (II/13) Lapszám

Tartalom ajánló

Hit és értékek

A Biblia és a tények

Mi a történelem? A történészek által koronként újra meg újra felvetett kérdésre mindeddig nem született egységes, mindenki számára megnyugtató válasz. Pedig e kérdés nagyon is tisztázandó, hiszen ha a Biblia "történeti hitelességét" akarja valaki megkérdőjelezni, feltétlenül tisztában kell lennie azzal, mit ért "hiteles" történelem alatt.

Tankönyveink és a Könyv

A Bibliát, mint az emberi civilizáció meghatározó alapművét, a háború utáni Magyarországon először az 1979-ben bevezetett, Veres András és Ritoók Zsigmond által írt középiskolai irodalomkönyv tárgyalta. Bár a Könyvek Könyve jelentőségénél jóval kisebb teret kapott az új tankönyvben, a Kádár-éra kulturális szempontból "puhuló" időszakában mégis örömmel töltötte el a jobb érzésű tanárokat és diákokat, hogy egyáltalán beszélni lehetett a Bibliáról.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!