hetilap

Hetek hetilap vásárlás

1998. 04. 04. (II/14) Lapszám

Tartalom ajánló

Hit és értékek

A megmenekülés ünnepe

Zsidó családokban a pészach ("elkerülés") ünnepének estéjén a család legifjabb fiának illik megkérdeznie a felnőtt férfiaktól: mit is ünnepelünk most voltaképpen? – azoknak pedig el kell mondaniuk. Egy ilyen kérdésre kétféleképpen lehet válaszolni. A válaszadó vagy megpróbál továbbadni egy tradíciót, amely a hétköznapokban semmit nem mond számára sem – vagy valóban az ünnepről beszél, feltételezve vagy érezve, hogy valami valóságosról, igazán fontos dologról szól. Ha már megemlékezünk róla, emlékezzünk meg valóságosan. Mit jelent az emberiség számára az "elkerülés"? (1998. 04. 04.)

A Kába-kő hagyománya

Április 2-án elkezdődött az az eseménysorozat, melynek során muzulmánok tömegei keresik fel a híres Kába-követ Mekkában, az iszlám szent városában. Az 1990-es Öböl-háború óta Irak számára most vált először lehetővé, hogy ezernél több zarándokot küldjön Szaúd-Arábiába, amelynek kormánya azt is vállalta, hogy fedezi a szovjet tagköztársaságok 1500 iszlám hívőjének költségét. Az eseményre mintegy kétmillió muzulmán érkezett.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!