hetilap

Hetek hetilap vásárlás

2004. 08. 06. (VIII/32) Lapszám

Tartalom ajánló

HÁTTÉR

Egy szék, két esély

Az amerikai elnökválasztási hadjárat utolsó óráiban, miközben a felmérések a Bush-csapat előretöréséről számoltak be, az iraki ideiglenes kormány figyelmeztette az Egyesült Államokat és a nemzetközi atomellenőrző hatóságokat, hogy hozzávetőleg 380 tonna robbanóanyag tűnt el az ország egyik féltve őrzött lőszerraktárából. A jelenleg "senki földjén" fekvő helyiségnek amerikai katonai ellenőrzés alatt kellett volna állnia, de még a múlt vasárnap is rablók martaléka volt.  A Fehér Ház és a Pentagon elismerte: a hatalmas mennyiség? készlet valamikor az amerikaiak vezette támadást követően tűnt el. John Kerry kampánystábja természetesen azonnal Bush elnök ellen fordította az esetet. Közben folyik a harc a választás szempontjából kulcsfontosságú "ingadozó államokban", elsősorban Ohióban. A demokraták keresztülvonultak a főváros, Columbus utcáin, "Ezúttal NEM!" feliratú táblákat hordozva, valamint "Minden szavazat számít!" jelszavakat kiáltozva. A republikánusok viszont beadtak közel 35 ezer olyan keresetet, amelyek kétségbe vonják újonnan lajstromozott polgárok szavazati jogát. Ez azt jelenti, hogy egy hét leforgása alatt sok ezer bírósági meghallgatást kell tartani annak megállapítására, ki szavazhat, és ki nem. 

Bejön-e a lottó ötös?

Politikai primadonna, aki lottó ötöst jelent nekünk, és fél év múlva majd eltűnik, vagy új kihívó, akit nem szabad félvállról venni – így foglalhatnánk össze a Fidesz dilemmáját Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban. Két hónap alatt az új miniszterelnök vezényletével az MSZP "feljött" a Fideszre. Mindenesetre az ellenzék vezetői igyekeznek a pánikhangulatot elkerülni, és folyamatosan azt kommunikálják, hogy természetesek az új szocialista vezetés kezdeti sikerei, hiszen – ahogy Orbán Viktor nyugtatta a jobboldali tábort – "minden új kormány hivatalba lépésekor az első száz napnak megvan a sajátos karaktere, az emberek reménykednek".
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!