hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Keresztényüldözés európai módra
Nagyobb ellenállásra van szükség

2018. 06. 21.
Az elmúlt években nemcsak a kommunista és iszlám diktatúrákban, hanem a európai társadalmakban is jelentősen romlott a keresz­tények helyzete. A negatív tendenciáról a bécsi szék­helyű OIDAC nevű civil szervezet vezetőjével, Dr. Martin Kuglerrel beszélgettünk.

A május elején publikált jelentésükben azt írják, hogy nemcsak nemzetközi, hanem európai viszonylatban is jelentős változás állt be a keresztények helyzetében. Mi változott a legutóbbi, 2015-ös jelentésükhöz képest?

– A 2018-as tanulmányunkból kiderül, hogy a keresztény szent helyek ellen (templomok, sírhelyek, műemlékek), illetve a hitüket bátran felvállaló polgárokkal (például abortuszellenes aktivistákkal) szemben elkövetett agresszív támadások száma jelentősen megnövekedett. Súlyos jogi korlátozásokat lehetett tapasztalni a lelkiismereti- és szólás­szabadság viszonylatában is, különösen Franciaországban, Németországban, valamint Spanyolországban. Aggasztó fejlemény az is, hogy a liberális újságírók és a keresztény politikusok olyan új irányt vázoltak fel, mely alapján a keresztény vezetőket és véleményformálókat elhallgattatnák, miközben az iszlám fundamentalista ideológia pedig támogatást élvez.

Melyik európai országban a legrosszabb a helyzet?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!