hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Vajon mit tenne Mohamed?”
Interjú Hazem Farraj exmuszlim aktivistával

2017. 07. 27.
A dzsihádisták vadásznak rá, a családja kitagadta, az interneten tízezrek követik. A Hetek megkereste a keresztény hitre tért szerzőt, hogy meséljen tapasztalatairól, és mondja el véleményét korunk legnagyobb kihívásaival kapcsolatban.

– Palesztin származású amerikai keresztény vagy. Ez azért nem mindennapi kombináció. Mi késztetett az iszlám elhagyására?

– Brooklynban, New Yorkban születtem 1984-ben egy amerikai palesztin családba. A történetem igazából akkor kezdődött, amikor 1997-ben apám visszaköltöztette a családot Jeruzsálembe, hogy ott még jobban elmélyülhessünk az iszlám tanításaiban és kultúrájában. Az identitásunkat ugyanis nem amerikaiként határoztuk meg. Arab muszlimok voltunk, akik egy idegen földön éltek.

A Kelet-Jeruzsálembe való költözés teljesen passzolt az addigi életvitelünkhöz. Izraelben egy angol nyelvű iszlám iskolában tanultunk, valamint aktívan látogattuk a helyi mecseteket minden pénteken, köztük a Szikladómot.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!