hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„A rock and roll azt kutatja, amit csak Jézus tud megadni”
– mondja Horváth Gergely, a Petőfi Rádió volt felelős szerkesztője

2017. 07. 20.
Horváth Gergely kilenc éven át határozta meg a napi egymilliós hallgatottságú Petőfi Rádió zenei arculatát, így nemcsak szerette, hanem értette is miről szól a rock and roll. Ennek ellenére legújabb könyvében (Jézus és a rock and roll) már úgy utal erre „mint a halva született feltámadásra“, ami azt akarta megadni az emberiségnek, amit ő csak Jézus Krisztusban talált meg. Élete fordulópontjáról, a rockhoz kapcsolódó mítoszokról és a keresztény igazságok melletti kiállásról kérdezte őt a Hetek munkatársa és jóbarátja, Pajor Tamás.

PT: – Nekem roppant tetszik a témafelvetés, ahogy a két látszólag nagyon sok vonatkozásban eltérő tartalmú valóságot – Jézus és a Rock and Roll – egy címbe szerkesztetted. Ezt a provokatív, mondhatni „kattintásbarát” címadást azonban egy decens, kiérlelt hangvételű könyv követi, amiben elemző módon, mégis irodalmian fogalmazva tartasz számot azok érdeklődésére, akik eddig nem keresztény közéleti személyiségként, hanem kiváló zene­­értő és gondolkodó emberként tekintettek rád, nem mintha a kettő szemben állna egymással. Hogyan fogadták hited felvállalását az olvasóid és a barátaid?

– A könyv tulajdonképpen csak most indult útjára, de az első reakciókból azt látom, hogy a rólam korábban kialakult kép és a Jézusról való tanúságtételem időnként szikrázik az olvasókban, ami úgy gondolom helyes, normális, sőt természetes. Van olyan, aki visszalép egyet-kettőt, van, aki visszakérdez, és olyan is, akit megerősít.

MB: Hol törnek föl leginkább ezek a bizonyos szikrák?

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!