hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Meg kell birkózni minden akadállyal
– rendhagyó beszélgetés két sikeres birkózóval

2017. 01. 13.
A győzelemhez küzdeni kell. Fel kell dolgozni a kudarcot, felállni a padlóról és tovább menni. Két birkózótól inspirációt kaphatunk, hogyan lehet a minden­napi élet nehézségein is fogást találni. Nagy Mihály és Nagy Péter hazai és nemzetközi versenyek győztesei, nemrég pedig kitüntették őket az Év Egyetemi Sportolója Díjjal is, többek között Szilágyi Áronnal és Cseh Lászlóval együtt.

„Ami a sport területén igaz, az igaz az élet területén is. Legyen szó munkahelyről, iskoláról. Igazából csak át kell vinni az élet más területeire, és ott is lehet ugyanazokat alkalmazni, amiket a sportban már megtanítottak nekünk” – mondja Péter. Vele és testvérével való beszélgetésem éppen ezért rendhagyó számomra. Nemcsak arról szól a mondanivalójuk, hogy hogyan lehet birkózóként sikeresnek lenni, hanem hogy milyen módon tud az ember megbirkózni az élet különböző kihívásaival is.

Mit változtatott az életeteken és személyiségeteken a birkózás?

– Nagy Péter: Ez a sport egy küzdősport. Ez önmagáért beszél. Ez nagyon sok mindenre megtanít, főleg egy kisgyereket. Rendre, fegyelemre, kitartásra, szorgalomra. Ezt mind elsajátíthattuk, úgyhogy már csak ezért a személyiségfejlesztésért is érdemes volt ezt a sportot választani.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!