hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Billy Graham: A menny és a pokol is valóság

2017. 01. 13.
Alig fél évvel az amerikai megjelenés után magyarul is olvasható Billy Graham legújabb – alighanem utolsó – könyve, amelyben a most 98 éves világhírű prédikátor megosztja mindazt, amit a Bibliából megtudhatunk az örökkévalóságról, a mennyről és a pokolról. Amikor Grahamtől megkérdezték, hogy szerinte hol van a menny, azt válaszolta: „A menny ott van, ahol Jézus Krisztus, és hamarosan én is Őhozzá megyek.” Részlet a könyv bevezetőjéből.

A Fox News által készített egyik felmérés szerint a legtöbb ember egyetért azzal, hogy a menny valóságos. Sokan – vallásos és nem vallásos emberek egyaránt – hisznek abban, hogy majd oda kerülnek, mert Isten a szeretet Istene.

Ugyanezeknek az embereknek nagy része azonban tagadja azt, hogy a pokol is valóságos lenne. Mégis úgy utalnak a pokolra, mint ahová tényleg kerülhetnek egyes emberek, azok, akik a történelem legaljasabb bűncselekményeit követték el és nem tanúsítottak semmilyen megbánást. Nekik azt kívánják, hogy „menjenek a pokolba”.

Mit árul el egy ember szívéről az, hogy másokat a pokolra szeretne küldeni? Nyilván ezzel az ítélettel az illető cselekedeteit minősítik, a saját maguk erényeihez képest. Úgy gondolják, elég jók ahhoz, hogy ítéletet mondjanak egy másik személyre, mégis hibáztatják Istent – aki pedig szent –, hogy erre a baljóslatú helyre kárhoztat egyes embereket.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!