hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mert a várandósság nem betegség

2016. 06. 18.
Akár egy, akár egy focicsapatnyi gyermek teszi teljessé a családot, abban egyetérthetünk, hogy a szülés (születés) és az azt megelőző várandósság az emberi élet egyik legemlékezetesebb időszaka.

Ám várandósság során megannyi változás éri az anyuka szervezetét: eltolódik a súlyvonal, a súlypont, a terhesség hatással van a keringési, légző-, csont- és izomrendszerünkre, a hormonháztartásra, az emésztésünkre és a kiválasztásra, szóval a testünk egészének a működésére.

A sikeres szülést és a szülés utáni regenerálódást elősegíti a rendszeres testmozgás. Várandós tornáinkon a hölgyek sokszor jobb fittségi állapotba kerülnek, mint ahogy bejöttek. Fejlesztjük a testtudatot, használjuk a törzs mélyizmait, a gerinc és az ízületek okos terhelésével dolgozunk, valamint a perifériákat is átmozgatjuk (kézfej, lábfej): mindezt vidám, trendi, kreatív módon.

Nem hiszek abban, hogy a gyermekágyas időszak utáni aktivitás (hacsak nem a Himalája megmászására vagy maratonra készülünk) zavart okozna a tejtermelésben, s így a szoptatásban.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!