hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Így választott Torockószentgyörgy

2016. 06. 18.
Polgármestereket, helyi és megyei tanácsosokat választottak Romániában az elmúlt hétvégén, persze csak azok, aki egyáltalán elmentek szavazni. A részvétel alacsonyra sikeredett, az előzetes várakozások szerint alakultak ugyan az események, de voltak nagy meglepetések is. Helyszíni riport.

Bukarestet nagyon vitte az előzetesen leírt baloldali PSD (Román Szociáldemokrata Párt), a biztos befutónak titulált PNL (Nemzeti Liberális Párt) csúfosan leszerepelt országosan is. Az RMDSZ jelöltje megnyerte Szatmárnémetit, de elbukta Székelyudvarhelyt, és Marosvásárhely sem jött össze. A kampány erősen megosztotta az eddig egységes erdélyi magyarságot is. Torockón jártunk a választás előtti napokban.

Csendes kampány

A választási törvények szigorodtak, így alig van az út mentén plakát. Eddig egyetlen választáson sem bántak szűkmarkúan a plakátokkal a jelöltek: rakták fára, villanyoszlopra, csűrre, sőt lovas kocsikra is. Az elképesztő kreativitás csúcsa a Királyhágó utáni szerpentinen volt, amikor egy rakás szénaboglyára plakátozták ki a jelölteket. Ennek most nyoma sincs, diszkréten csak kis plakátokon, egy helyre elhelyezve, szinte észrevétlenül jelzik a jelöltek indulását.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!