hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szörnyek családja
Szabadlábra kerülhet a Manson-szekta egyik tagja

2016. 05. 12.
Egy azonosított holttest és egy feltételes szabadlábra helyezés esélye 47 év börtön után – ezek az események irányították rá újra a figyelmet Charles Manson sorozatgyilkosra és a körülötte kialakult „Manson családra”. A szekta 1969 nyarán öt hét alatt kilenc gyilkosságot követett el – legalábbis ennyit sikerült rájuk bizonyítani.

Feltételesen szabadlábra kerülhet a „Manson család” egyik, 47 éve elítélt tagja, Leslie Van Houten, aki a rábizonyított gyilkosság elkövetésekor 19 éves volt. Az asszony lehet az egyetlen, aki kijöhet a börtönből, a többiek kegyelmi kérvényeit a feljebbviteli szervek eddig minden esetben elutasították. Az 1934-ben született Charles Manson 92 éves korában, azaz 2026-ban kaphat először egyáltalán esélyt arra, hogy feltételes szabadlábra helyezésért folyamodjon. A férfi eddig tizenkét alkalommal folyamodott kegyelemért, amit minden alkalommal elutasított a bíróság. Van Houten a LaBianca házaspár – Leno és Rosemary – meggyilkolásában vett részt, és a többiekhez hasonlóan halálbüntetést kapott, amit 1972-ben – amikor Kalifornia állam ideiglenesen eltörölte ezt a büntetési nemet – letöltendő életfogytiglani szabadságvesztésre változtattak.

A börtönben viszont többszörösen megbánta tettét, amit úgy is kinyilvánított, hogy a bírósági meghallgatáson nyilvánosan is különállónak vallotta magát a szektától. Manson az elmúlt években több fenyegető levelet is küldött Van Houtennek, hogy elbátortalanítsa – ennek ellenére úgy tűnik, hogy a legutolsó meghallgatás pozitív kimenetelű is lehet a most 66 éves nő számára. Nagy valószínűséggel ő lehet az első és az utolsó a társaságból, aki – amennyiben kiengedik – nem a börtön falai között fog meghalni.

A társaság egy másik áldozatának, Sharon Tate-nek a nővére minden eszközzel igyekszik megakadályozni, hogy Van Houten kiszabaduljon. Sharon Tate Roman Polanski filmrendező felesége volt, nyolcadik hónapos várandós kismama, amikor a Manson „család” tagjai bedrogozva halálra késelték négy másik, a házban tartózkodó személlyel együtt. Debra Tate szerint Van Houten még mindig szociopata, és ugyanúgy képes elkövetni hasonló bűncselekményeket, mint 1969-ben.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!