hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ha jól tanulsz, átmehetsz hozzájuk
Az Aranypánt-díjas Jónás Tímea a romatelepről indulva lett főápoló

2016. 05. 22.
Jónás Tímea nagyon messziről, egy Záhony melletti falu cigánytelepéről indulva jutott el odáig, hogy április 1-jén kinevezték főápolónak a fővárosi Nyírő Gyula Kórház OPAI egyes számú pszichiátriáján. Egyidejűleg ő kapta meg a legtöbb szavazatot az idei Aranypánt-díjra is. Az elismerést olyan roma hétköznapi hősök kaphatják, akik a mindennapi életükben példaként szolgálnak roma és nem roma környezetük számára. (Jónás Tímea történetéről videóriportot is forgattunk, amelyet megtekinthet a Hetek Magazin Youtube-csatornáján.)

Ön itt nagy kincs lehet. Megnéztem a kórházuk honlapján az állásajánlatokat, s a pszichiátrián mindenkiből hiány van: szak-orvosból, osztályvezetőből, szak- ­ápolóból, ápolóból egyaránt.

– Sajnos minden kórházban ez a helyzet, valóban van mit javítani az egészségügyben. Mi a kollegáimmal igyekszünk úgy végezni a munkánkat, hogy a nehézségeket a betegek a lehető legkevésbé érzékeljék. Természetesen megérezzük a szakemberhiányt éppúgy, mint az alacsony fizetést, de már túl vagyunk ezen: itt főleg az empátia, a hivatástudat tartja az embereket a pályán.

Lassan mindegyik állást betölthetné, legalábbis a végzettségei alapján. Eddig milyen képzettségeket szerzett?

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!