hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Maffiózóból prédikátor
Romics Zsolt útja az adócsalástól a börtönön keresztül a teljes szabadulásig

Örülök, hogy börtönbe kerültem – mondja teljes őszinteséggel Romics Zsolt, aki a kétezres években négy esztendőt töltött rács mögött adócsalásért és közokirat-hamisításért. A szekszárdi férfi élete a rácsok mögött fordult meg, miután egy zárkatársa elhívta a Hit Gyülekezete börtön-istentiszteletére.

Egy Bátaszék melletti faluból származom, egyszerű családból. Nem volt szélsőséges a gyerekkorom, úgymond egészségesen zsivány parasztgyerek voltam. A szüleim mindent igyekeztek megadni nekünk, de amikor iskolásként bekerültem a városba, láttam, hogy vannak emberek, akik jobban élnek nálunk – én pedig egyre inkább vágyakoztam erre a jobb életre. Ráadásul ahhoz, hogy a lányok elfogadjanak egy falusi fiút, valamit villantani kellett. Ehhez pedig pénzre volt szükségem, úgyhogy csináltam kisebb stikliket – bár ezek inkább a diákcsíny kategóriába tartoztak.

Miután 1990-ben megszereztem a lakatos szakmát, elkerültem katonának. Jól bírtam, mindig is vonzott a nagyobb közösség, szerettem a középpontban lenni, a többiek mindig hallgattak rám. Még az is felmerült, hogy továbbszolgálóként a seregben maradok, de aztán ápolóként helyezkedtem el a szekszárdi kórházban. A segítőkészség is mindig bennem volt, szerettem megnevettetni a betegeket, mondtam nekik, hogy „fog még maga táncolni”, sőt volt, akit táncba is vittem. Máskor meg reggel hatkor elkiáltottam magam a kórteremben, hogy „mi van itt, miért fekszenek maguk?!” Nagy nevetés lett a vége. Szerettek az emberek, valahogy reménységet tudtam nekik adni.

Közben viszont a természetemnek volt egy rossz oldala is: sehol nem tudtam huzamosabb ideig megmaradni, ha eltelt egy kis idő, már mindenem viszketett, hogy tovább kellene állni, képtelen voltam kitartóan dolgozni és felelősséget vállalni. Ráadásul a nővérszállón laktam, miközben a legnagyobb gyengém a nőkhöz való viszony volt. Mindig szerettem volna családot, de soha nem tudtam hűséges maradni: hiába akartam a jót, a rossz felülkerekedett bennem.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetéssel vagy belépéssel tudja elérni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!