hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hajléktalanból Európa-bajnok
Kiss István állami gondozott volt, utcára került, ma boldog családapa

2016. 01. 21.
Pozitív példát nyújtani, a valóban fontos dolgokra koncentrálni, a legjobbnak lenni abban, amit csinálunk – ezt vallja a 42 éves Kiss István. A hajléktalanból lett kertészmérnök, karatebajnok, aki nem mindig gondolkodott így, romaként komoly tekintélyre tett szert a tipikusan hagyományőrző sportágnak számító íjászatban is, amiben Európa-bajnok lett.

Mit tud a szüleiről?

– Felnőtt fejjel alakult ki a roma identitásom, az édesszüleimet nem ismerem, soha nem találkoztam velük, a legjobb tudásom szerint azért, mert nem adtak nekem enni. Nagyon kicsi volt a súlyom, és az akkori szociális háló 1974-ben elvett tőlük. Életem első három évében intézetben éltem, majd kivett egy magyar család – emlékeim szerint én akkor még nem beszéltem.

Nem mondták el, hogy örökbe fogadták?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!