hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az Olümposzról a pincébe
A DSK-botrány, ahogy az exfeleség látta

2014. 05. 08.
„Ami velem történt, klasszikus dolog a párkapcsolatokban. A (megcsalt) partner értesül utoljára a bajról, a barátaid sem sietnek tájékoztatni, hogy párod hűtlen hozzád. Persze kétségtelen: én magam sem akartam tudni, nem akartam észre-venni, nem akartam kideríteni, mi az igazság, mert bíztam Dominique-ban, mert egy pár voltunk, egy családot alkottunk.”

Háromévi hallgatás után először szólt nyilvánosan Anne Sinclair arról, hogy ő maga miként élte meg azt a példátlan szex- és politikai botrányt, amelynek főszereplője férje, DSK, azaz Dominique Strauss-Kahn, a New York-i székhelyű Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója, a francia baloldal legesélyesebbnek tartott potenciális elnökjelöltje volt. Arról, hogy mit érzett, amikor megtudta: férjét egy szállodai szobalány feljelentése alapján New Yorkban nemi erőszak vádjával letartóztatták. Laurent Delahousse-nak, a France 2 francia köz­szolgálati csatorna szerkesztő-riporterének sikerült az, ami addig senkinek: Egy nap, egy sors című műsorában neki nyilatkozott kolléganője.

Máig vitatott, mi történt DSK és a szobalány között a New York-i Sofitelben 2011. május 14-én, a politikus szállodai lakosztályában. A Guineából bevándorolt, jelenleg harminchárom éves nő azt állította, hogy a politikus orális szexre kényszerítette, DSK szerint viszont a szobalány egyetértésével történt az aktus. Anne Sinclair pedig megerősítette: a maga részéről soha nem adott hitelt a szobalány vádjának, biztos abban, hogy nem volt szó erőszakról. Ami persze a feleség szempontjából így is dráma, a közismert tévésztár számára pedig szinte elviselhetetlen szerep volt – ötmillió francia, minden ötödik tévénéző követte szavait.

Anne Sinclair az 1970-es években sztárriporterként, a 7-ből 7 és a politikusokat saját otthonukban faggató Kérdések otthon műsorvezetőjeként vált híressé, s mint ilyen, népszerűbb  volt, mint maga DSK. A franciákat nem csak az foglalkoztatta, hogy mi mindenen ment keresztül a politikus férj, legalább annyira, ha nem jobban érdekelte őket az, hogyan élte meg mindezt az ő szép, okos és elegáns felesége. Sokan hitelesnek, őszintének, megrendítőnek tartották „vallomását”, mások nem, és szemére vetették, hogy egyetlen jó szava sem volt Nafissatou Diallo, a szobalány,  illetve férje szexuális kalandjainak többi kárvallottja számára. Interjúja azonban mindenképpen eddig ismeretlen szemszögből világította meg az ügyet. A világ azt tudhatta meg, hogyan látta vagy hogyan kívánja láttatni a megcsalt, becsapott, de a legnehezebb időszakban férje mellett bátran kiálló asszony a történetet. 

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!